Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η σοκολάτα συναντά το πορτοκάλι σε ένα μάφιν που ο ουρανίσκος σου θα το επιθυμεί κάθε μέρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 μεγάλο αβγό
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 75 ml ηλιέλαιο
- 150 ml γάλα
- 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα πορτοκαλιού
- 7 σταγόνες σοκολάτας με εσάνς πορτοκαλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 8 φόρμες για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι και τη ζάχαρη. Στύβεις το πορτοκάλι και προσθέτεις το χυμό στο μείγμα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς το αβγό και προσθέτεις το γάλα, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα πορτοκαλιού. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”.
- Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα ανακατεύοντας.
- Περιχύνεις το μείγμα σου στις φόρμες μάφιν. Πρώτα, ρίχνεις τη μισή ποσότητα και στη συνέχεια μισή σταγόνα σοκολάτας και μετά το υπόλοιπο μάφιν.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ