Ένα γλυκό με εθιστική γεύση και σοκολατένια αίσθηση που θα γλυκάνει ακόμα περισσότερο την Ημέρα των Ερωτευμένων. Περισσότερες γλυκές συνταγές για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θα βρεις εδώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
- 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
- 1 βανίλια
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις ελαφρά 6 μικρά φορμάκια και πασπαλίζεις τον πάτο τους με ζάχαρη.
- Λιώνεις το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ρίχνεις μέσα ανακατεύοντας τους κρόκους, τη βανίλια και την μια πρέζα αλάτι.
- Στη συνέχεια, χτυπάς τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνεις τη μισή κουταλιά αλάτι, καθώς τα χτυπάς και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
- Ρίχνεις τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
- Περιχύνεις το μίγμα στα φορμάκια και ψήνεις για 30 λεπτά χωρίς να ανοίξεις το φούρνο.
- Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω.
- Μόλις το βγάλεις από το φούρνο σιγά – σιγά θα πέσει.
- Σερβίρεις αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ