Μία γλυκιά φθινοπωρινή μπουγάτσα για να συνοδεύσεις τον πρωινό ή απογευματινό σου καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 ml νερό
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Για τη γέμιση
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 4 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 2 μήλα, καλά καθαρισμένα και τριμμένα
- 1 βανίλια
- 2 κρόκοι αβγών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ετοιμάζεις το φύλλο. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και σε ένα μπολ αναμειγνύεις το αλεύρι, το αλάτι και λίγη ζάχαρη άχνη. Αρχίζεις να ανακατεύεις, προσθέτοντας σταδιακά το νερό και λίγο από το βούτυρο. Φοράς τα γαντάκια σου, ζυμώνεις και αφήνεις στην άκρη για μία ώρα, προκειμένου να ξεκουραστεί.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις τη γέμιση σου.
- Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις το γάλα, ενώ σε ένα τηγάνι καβουρδίζεις το σιμιγδάλι με λίγο βούτυρο. Προσθέτεις τη στέβια στο ζεστό γάλα και στη συνέχεια, ανακατεύοντας, το καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Ανακατεύεις και σιγοβράζεις σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις το κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις τους κρόκους και ανακατεύεις. Προσθέτεις το τριμμένο μήλο, ανακατεύεις δυνατά και στραγγίζεις το μείγμα σου, μέχρι να φύγουν τα υγρά.
- Ανοίγεις το φύλλο που έχεις ετοιμάσει, ρίχνεις την κρέμα, λίγα κομματάκια μήλου και την κανέλα. Την κλείνεις με το ζυμάρι και αλείφεις με ελάχιστο βούτυρο.
- Ψήνεις για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κόβεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ