Η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί της την επιθυμία μας για γλυκό συμπαρασέρνει. 5 υλικά αρκούν για να ετοιμάσεις το πιο δροσιστικό – και ανοιξιάτικο – παγωτό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, διαλυμένες
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις τις φράουλες σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι.
- Στο κάδο ενός μίξερ ή του μπλέντερ, τοποθετείς στη βάση τις φράουλες. Αρχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ένταση, προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Ξεκινάς από το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ολοκληρώνεις με το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μόλις το μείγμα δέσει καλύπτεις με μία μεμβράνη τον κάδο του μίξερ και τον τοποθετείς στην κατάψυξη για μία ώρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ