Αν υπάρχει ένα παγωτό ικανό να σε “ξυπνήσει” και να ανεβάσει τη διάθεση σου μέσα στο καλοκαίρι, αυτό είναι σίγουρα το τιραμισού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
- 2 φλιτζάνια σαντιγί
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουτ. της σούπας ζεστό νερό
- 1 κουτ. της σούπας κόκκοι εσπρέσο
- 1/2 φλιτζάνι μπισκότα σαβαγιάρ
- 1/4 του φλιτζανιού κομμάτια σοκολάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα μπολ αδειάζεις το γάλα εβαπορέ και το αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μικρό μπολ, διαλύεις τους κόκκους καφέ στο ζεστό νερό.
- Με ένα μίξερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς την κρέμα γάλακτος και τη σαντιγί. Ενοποιείς, μέχρι να σχηματιστούν σβόλοι. Όσο χτυπάς με το μίξερ, προσθέτεις το κρύο γάλα εβαπορέ και ομογενοποιείς. Ρίχνεις το εκχύλισμα βανίλιας και έτοιμο.
- Στο ίδιο μίξερ προσθέτεις τον καφέ, τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη σοκολάτα. Χτυπάς ελαφρά.
- Μεταφέρεις το τελικό σου μείγμα σε ένα μπολ και αφήνεις στην κατάψυξη για 5 ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ