Αυτή την εποχή το αχλάδι είναι στα καλύτερα του. Και αυτή η φρουτένια τάρτα ιδανική για τη στιγμή της λιγούρας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1 κρόκος αβγού
- 3 κουτ. του γλυκού κρύο νερό
Για τη φρουτένια γέμιση:
- 6 αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες και πολύ καλά πλυμένα
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 1 κρόκος αβγού
- 2/3 φλιτζανιού ξηρά αμύγδαλα
- 2 κουτ. του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλιτζανιού χυμό αχλαδιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτεις το αυγό, το βούτυρο και το νερό και ανακατεύεις, μέχρι να σχηματιστούν μικροί σβόλοι. Αν θεωρείς ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό, ρίξε δύο κουταλάκια του γλυκού.
- Καλύπτεις το μπολ της ζύμης με μία μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για 40 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις αρχικά το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα. Σταδιακά, προσθέτεις το αυγό και τον κρόκο. Συμπληρώνεις με το χυμό αχλαδιού, τα αμύγδαλα και το βούτυρο και δημιουργείς ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε μία στρογγυλή επιφάνεια, περιχύνεις το μείγμα. Με ένα μαχαίρι, χαράζεις την τάρτα σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια και φροντίζεις να μην είναι κολλημένο στα τοιχώματα του ταψιού. Τοποθετείς ξανά στο ψυγείο για 2ο λεπτά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Περιχύνεις το μείγμα του δεύτερου μπολ εσωτερικά της τάρτας πολύ προσεκτικά και το απλώνεις σε όλη την έκταση ομοιόμορφα.
- Κόβεις τα αχλάδια σε ροδέλες και τα τοποθετείς στην κορυφή της τάρτας σου.
- Ψήνεις στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς C. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς C και ψήνεις για ακόμα 20 λεπτά.
- Βγάζεις την τάρτα από το φούρνο και περιμένεις μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ