Συνταγή για τάρτα λεμόνι με λαχταριστή μαρέγκα

5 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν έχεις λεμόνια θα φτιάξεις την τέλεια lemon pie που ταιριάζει με τον πρωινό καφέ αλλά και τα απογεύματα που θέλεις γλυκό. 

Συστατικά

Για τη ζύμη θα χρειαστείς

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 140 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα της τάρτας
  • αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείς

  • 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 4 μέτρια αυγά
  • Χυμό και ξύσμα από 4 λεμόνια
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο

Για τη μαρέγκα θα χρειαστείς

  • 100 γρ. ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο  και λίγο αλάτι
  • Με γάντια μιας χρήσης τα τρίβεις πολύ καλά
  • Προσθέτεις το αυγό και ζυμώνεις το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Τυλίγεις τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα
  •  Στρώνεις 2 φύλλα λαδόκολλας σε καθαρή επιφάνεια, την αλευρώνεις, τοποθετείς τη ζύμη και την ανοίγεις σε στρογγυλό σχήμα ίσο με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις
  • Αλευρώνεις, βουτυρώνεις και στρώνεις λαδόκολλα στο σκεύος και τοποθετείς απαλά τη ζύμη
  • Την πιέζεις με τα χέρια ώστε να απλωθεί και στα πλάγια
  • Με ένα πιρούνι τρυπάς τη ζύμη
  • Την ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα
  •  Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Μόλις πήξει αφαιρείς την κατσαρόλα α0πο την εστία
  • Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει
  • Αδειάζεις την κρέμα στην τάρτα και καλύπτεις την επιφάνεια της με διάφανη μεμβράνη
  • Αφήνεις την τάρτα να κρυώσει και στη συνέχεια τη βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τα ασπράδια και αλάτι και τα χτυπάς με ένα σύρμα μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν
  • Ρίχνεις τη ζάχαρη σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα
  • Προσθέτεις την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας
  • Αφού βγάλεις την τάρτα από το ψυγείο απλώνεις τη μαρέγκα στην τάρτα ιδανικά με σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • Την αφήνεις για λίγο στην άκρη πριν την κόψεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164