Μια τάρτα μήλου συνοδεύει υπέροχα τον καφέ ενώ είναι το πιο απολαυστικό κέρασμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 100 γρ. βούτυρο
- 150 γρ.αλεύρι
- 2 κ. σ.ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκο αυγού
½ κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 50γρ. βούτυρο
- 100γρ. ζάχαρη
- 5 καθαρισμένα μήλα και κομμένα σε σχήμα μισοφέγγαρου
- ½ κ.γλ. τριμμένη κανέλλα
- ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο με το αλεύρι και τα χτυπάς με το μίξερ χειρός
- Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο αυγού και το νερό και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να σφίξει η ζύμη
- Την πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα, την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τα μήλα και τα αφήνεις να για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας
- Βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτεις την κανέλα έτσι ώστε να πάει παντού
- Βουτυρώνεις τη φόρμα και απλώνεις τα μισά μήλα
- Βάζεις τη ζύμη πάνω από τα μήλα και την τυλίγεις προσεχτικά στα πλάγια
- Προθερμαίνεις το φούρνο
- Τοποθετείς τα υπόλοιπα μήλα από πάνω και ψήνεις την τάρτα για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς
- Αφήνεις την τάρτα να κρυώσει
- Σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ