Συνταγή για τάρτα μπανόφι

5 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Το αγαπημένο σου καλοκαιρινό γλυκό, που το χειμώνα απολαμβάνεις στο… ποτήρι, μεταμορφώνεται σε μία ονειρική τάρτα, ιδανική για πρωινό ή σπιτικό Brunch.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 10 μπανάνες, ώριμες
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
  • (για την επικάλυψη): 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 1 βανίλια
  • Μερικές μπουκίτσες σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύεις πολύ απαλά. Φρόντισε κάθε ώρα να προσθέτεις λίγο νερό, προκειμένου το νερό να σκεπάζει το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνεις να βράσει για περίπου 3 ώρες.
  • Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ χτυπάς τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι σε μέτρια ένταση. Μετά από λίγη ώρα, προσθέτεις το βούτυρο και συνεχίζεις να χτυπάς σε χαμηλή ένταση. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα αβγά και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Μόλις σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης, προσπάθησε με έναν πλάστη να την ανοίξεις απαλά. Μεταφέρεις την ζύμη σου σε μία φόρμα τάρτας, τρύπησε απαλά με ένα πιρούνι και άφησε την στο ψυγείο για 50 λεπτά.
  • Ξεφλουδίζεις τις μπανάνες σου και τις κόβεις σε κομμάτια και λωρίδες.
  • Παράλληλα, σε ένα μίξερ χτυπάς σε μέτρια ένταση την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάς μέχρι να πήξει η κρέμα και να δημιουργηθεί μία υπέροχη σαντιγί.
  • Βγάζεις την βάση της τάρτας από το ψυγείο και προσθέτεις από πάνω την καραμέλα της κατσαρόλας. Περιχύνεις προσεκτικά.
  • Προσθέτεις ανάμεικτα τη σαντιγί και τα κομμάτια μπανάνας και τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Αφήνεις για 30 λεπτά στο ψυγείο, μοιράζεις με κομμάτια και απολαμβάνεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164