Η αγαπημένη σοκολατένια τάρτα αναμειγνύεται με το γιορτινό κάστανο και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
- 60 γρ. μαύρη σοκολάτα, θρυμματισμένη
- 3/4 φλ. τυρί μασκαρπόνε
- 1/2 φλ. γάλα
- 6 κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. της σούπας ρούμι
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλ. ψιλοκομμένα κάστανα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Άφησέ την να κρυώσει.
- Λιώσε την μαύρη σοκολάτα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
- Άδειασε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το μασκαρπόνε, το γάλα, 1/4φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ρούμι, το αλεύρι, και τα ψιλοκομμένα κάστανα.
- Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν αφρώδη.
- Πρόσθεσε 1 κ. σούπας ζάχαρη και συνέχισε να τα χτυπάς.
- Ανακάτεψε μαλακά το μείγμα που μόλις έφτιαξες με το μείγμα της σοκολάτας.
- Πρόσθεσε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και ψήσε ξανά στους 170°C για 20 λεπτά.
- Κόψε την τάρτα σε 8 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ