Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά γλυκά παγκοσμίως. Ταιριάζει τέλεια για επιδόρπιο στο γιορτινό τραπέζι, αλλά και ως γλυκό για κάθε ημέρα. To μόνο του πρόβλημα η ζάχαρη που περιέχει. Ε, λοιπόν, ξέχασέ το! Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου την αυθεντική ιταλική συνταγή για τιραμισού, ελαφρώς πειραγμένη με Isostevia. Η ζάχαρη φεύγει και στη θέση της έρχεται μία εξαιρετικής ποιότητας στέβια, παρασκευασμένη στη Βοιωτία, για να απολαύσεις το γλυκό σου χωρίς τύψεις. Ιδού η συνταγή μας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αυγά
- 500gr τυρί κρέμα Mascarpone
- 50 – 60gr γλυκαντικό isostevia σε κρυσταλλική μορφή 1:2
- 400gr σαβαγιάρ
- 8 καφέδες espresso (30ml/μερίδα)
- Κακάο (για το πασπάλισμα)
- Ελάχιστο αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας τον καφέ. Τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια από τα αυγά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και τη μισή ποσότητα από το γλυκαντικό isostevia μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Βάζουμε το τυρί-κρέμα Mascarpone σιγά σιγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα (με το χέρι – όχι μίξερ).
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια και την υπόλοιπη ποσότητα από το γλυκαντικό isostevia και ελάχιστο αλάτι μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Στο πρώτο μίγμα με τους κρόκους βάζουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και ανακατεύουμε (με το χέρι – όχι μίξερ).
- Παίρνουμε ένα ταψί σχετικά ψηλό για να ξεκινήσουμε το στήσιμο.
- Βάζουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα μας στον πάτο του ταψιού.
- Βάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ* (αφού τα βουτήξουμε στον καφέ από τη μια μεριά) *η βρεγμένη πλευρά να είναι από πάνω.
- Στρώνουμε την μισή ποσότητα από τo μείγμα με το τυρί κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε τη στρώση με τα σαβαγιάρ κάθετα και στρώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα μας.
- Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
- Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ