Μία γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για εσένα που θες το γλυκάκι σου, αλλά δεν θες να περάσεις την ημέρα σου στην κουζίνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
- 500 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
- 50 γρ. βούτυρο
- Κομμάτια από τη φλούδα πορτοκαλιού (για το γαρνίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την μεταφέρεις σε ένα πυρίμαχο μπολ. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις.
- Σε μία κατσαρόλα, βράζεις σε μέτρια ένταση την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνεις στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Περιμένεις για ένα λεπτό, προσθέτεις τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύεις, μέχρι το μείγμα σου να γίνει λείο.
- Προσθέτεις το γλυκό κουταλιού και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
- Καλύπτεις με μία μεμβράνη το μείγμα σου και το αφήνεις στο ψυγείο για 70 λεπτά.
- Αφαιρείς από το ψυγείο, φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις μικρές τρούφες.
- Σε ένα μπολ, ρίχνεις το κακάο σε σκόνη και περνάς τα τρουφάκια σου.
- Μπορείς να τις διατηρήσεις στο ψυγείο όσες μέρες θέλεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ