Το βουτυρώδες αβοκάντο προσφέρει απλόχερα την υφή και τη γεύση του σε αυτά τα μικρά τρουφάκια. Όνειρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 220 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι αβοκάντο πολτοποιημένο
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 ασπράδι αβγού
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουτ. της σούπας κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 280 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού, χτυπάς το τυρί κρέμα, το αβοκάντο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.
- Προσθέτεις το γιαούρτι, το αυγό, το ασπράδι αβγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε καλά.
- Ρίχνεις μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύεις ελαφρώς.
- Απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφαιρείς το ταψί από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει.
- Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετείς ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Έπειτα, αφαιρείς το ταψί από το ψυγείο και ξύνεις το μείγμα με μια κουτάλα.
- Φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις με τα χέρια 24 μπάλες.
- Μεταφέρεις τις τρούφες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνεις την κουβερτούρα για την επικάλυψη.
- Όταν κρυώσει ελαφρώς η κουβερτούρα βουτάς μέσα τις μπάλες.
- Μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ