Ένα γλυκό με βελούδινη υφή, πλούσια γεύση και ενέργεια. Ιδανικό για την απογευματινή λιγούρα, αλλά και το πρωινό σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, ανάλατο
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο
- 1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 2 ώριμες μπανάνες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, διαλύεις αρχικά με ένα πιρούνι τις μπανάνες. Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύεις και ενοποιείς.
- Βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα για κέικ και προσθέτεις λίγο τριμμένο κακάο στη βάση, φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Περιχύνεις το μείγμα σου και στρώνεις ομοιόμορφα. Με ένα κουτάλι, μοιράζεις το φυστικοβούτυρο σε εννέα κουταλιές και στη συνέχεια το απλώνεις με μία σπάτουλα, ενσωματώνοντας το στο μείγμα σου.
- Με ένα μαχαίρι, το χαράζεις νοητά κάθετα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ