Ένα βελούδινο γλυκάκι με το τυρί κρέμα να προσθέτει νότες δροσιάς σε κάθε του κομμάτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού κομμάτια σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 του φλιτζανιού κακάο
- 1/4 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πακέτο (400 γρ.) τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψεκάζεις με ένα σπρέι μαγειρικής το ταψί.
- Για τη βάση brownies, ζεσταίνεις το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα μαγειρέματος και το αλάτι. Αναμειγνύεις, μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το μείγμα εσπρέσο και τη βανίλια. Προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύεις, μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα ανακατεύοντας και το περιχύνεις στη βάση του ταψιού.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τα τελευταία τρία συστατικά, μέχρι να δέσουν.
- Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα σε ένα ταψί και με την άκρη ενός μαχαιριού, τρυπάς απαλά το τελικό μείγμα στο ταψί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ