Ο χαλβάς είναι ένα από τα ωραιότερα, παραδοσιακά γλυκίσματα. Χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και σήμερα θα φτιάξεις την πιο δροσερή εκδοχή του εκείνη με το μανταρίνι. Καλή επιτυχία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις τα μανταρίνια με τη φλούδα αφού προηγουμένως τα έχεις πλύνει πολύ καλά.
- Τα αφήνεις να βράσουν για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.
- Αφαιρείς τα κουκούτσια και τα βάζεις στο multi μαζί με τη φλούδα και 2 φλ. νερό.
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι, το σιμιγδάλι και το κουκουνάρι τα σοτάρεις για μισή ώρα ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρυσαφί χρώμα σημαίνει πως είναι έτοιμο.
- Σε μια νέα κατσαρόλα ρίχνεις τον πολτό μανταρινιού με τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για 4-5.
- Την αφαιρείς από τη φωτιά και ρίχνεις το μίγμα μαζί με το λεμόνι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύεις συνεχώς και με προσοχή για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ο χαλβάς είναι έτοιμος.
- Το ρίχνεις στη φόρμα και περιμένεις μέχρι να κρυώσει εντελώς για να τον βγάλεις.
- Τέλος ρίχνεις μπόλικη κανέλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ