Αλμυρή καραμέλα και Χριστούγεννα πάνε μαζί. Αυτό το γλυκάκι θα νοστιμίσει τις φετινές γιορτές με τον πιο αλμυρό τρόπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 250 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία ζεστή κατσαρόλα, αναμειγνύεις το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, δημιουργώντας ένα “δεμένο” μείγμα. Θα σου πάρει περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
- Προσθέτεις το αλάτι και τη λευκή σοκολάτα, ανακατεύεις και συνεχίζεις να βράζεις για ακόμα 10 λεπτά.
- Περιχύνεις το μείγμα σου σε μία οριζόντια φόρμα και το μεταφέρεις στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ