Ένα γλυκό με Γαλλική προέλευση, φινέτσα και γεύση. Ένα γλυκό που, σύμφωνα με την παράδοση, οι Γάλλοι απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες κάθε παραμονή Χριστουγέννων. Δες πώς θα το φτιάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 του φλιτζανιού κακάο
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. της σούπας σιρόπι
- 4 αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι βατόμουρα (προαιρετικά)
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C, βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψί σιλικόνης και απλώνεις από πάνω μία λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς με ένα μίξερ χειρός τους κρόκους αβγών, το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατεύεις τα ασπράδια αβγών, μέχρι να “δέσουν”. Ρίχνεις 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπάς για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα τρία διαφορετικά μείγματα και ενώνεις σε ένα.
- Μεταφέρεις το μείγμα σου στο ταψί σιλικόνης και το απλώνεις ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς με ένα μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνεις την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας τις άκρες ακάλυπτες και προσθέτεις τα βατόμουρα.
- Αναποδογυρίζεις προσεκτικά το κορμό σε ρολό και ψήνεις για 5 λεπτά ακόμη.
- Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και αν θες το βάζεις στο ψυγείο για να είναι δροσερό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ