Ένα ζουμερό κέικ λεμόνι είναι το τέλειο επιδόρπιο για την Τσικνοπέμπτη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου
- 1 φλιτζάνι συν 2 κ.σ. άσπρο αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/3 φλυτζάνι τριμμένα αμύγδαλα ωμά
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι λάδι κανόλα
- Χυμός από μισό λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
Για το γλάσσο θα χρειαστείς:
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα σόγιας
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ºC
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχνεις το γάλα σόγιας και το μηλόξιδο, τα ανακατεύεις καλά και αφήνεις το μείγμα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Στο μπολ με το γάλα και το ξύδι προσθέτεις τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό λεμονιού, και το εκχύλισμα λεμονιού και τα ανακατεύεις καλά
- Κάνεις ένα βαθούλωμα στα ξηρά συστατικά και ρίχνεις μέσα τα υγρά και τα ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
- Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις το κέικ για 35-40 λεπτά.
- Το αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα υλικά του γλάσου και τα ανακατεύεις καλά
- Μόλις κρυώσει το κέικ ρίχνεις από πάνω το γλάσο και σερβίρεις.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ