Συνταγή για ζουμερό κέικ μανταρίνι

1 ώρα και 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα κέικ είναι τέλειο για πρωινό και τώρα που τα μανταρίνια είναι στην εποχή τους θα φτιάξεις το πιο ζουμερό. 

Συστατικά

  • 2 αβγά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 4 μανταρίνια, καλά καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.σ. χυμός μανταρινιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις τα μανταρίνια από τα κουκούτσια τους και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μίξερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς τα μανταρίνια, μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
  • Προσθέτεις τα αβγά και τη ζάχαρη και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Μόλις αφρατέψει το μείγμα σου, ρίχνεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις για ένα λεπτό με μία κουτάλα.
  • Αρχίζεις να ανακατεύεις και προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και μετά το baking powder.
  • Αδειάζεις το μείγμα σου ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ, την οποία έχεις αλευρώσει πρώτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το φούρνο και το περιχύνεις με τον χυμό μανταρινιών.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε μερίδες.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164