Ένα κέικ είναι τέλειο για πρωινό και τώρα που τα μανταρίνια είναι στην εποχή τους θα φτιάξεις το πιο ζουμερό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αβγά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.γλ. baking powder
- 4 μανταρίνια, καλά καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
- 2 κ.σ. χυμός μανταρινιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις τα μανταρίνια από τα κουκούτσια τους και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μίξερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς τα μανταρίνια, μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
- Προσθέτεις τα αβγά και τη ζάχαρη και συνεχίζεις να χτυπάς.
- Μόλις αφρατέψει το μείγμα σου, ρίχνεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις για ένα λεπτό με μία κουτάλα.
- Αρχίζεις να ανακατεύεις και προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και μετά το baking powder.
- Αδειάζεις το μείγμα σου ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ, την οποία έχεις αλευρώσει πρώτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Αφαιρείς από το φούρνο και το περιχύνεις με τον χυμό μανταρινιών.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε μερίδες.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ