Τα αχλάδια είναι φρούτα εποχής και από τα πιο νόστιμα και ζουμερά του φθινοπώρου. Και σήμερα θα φτιάξεις ένα τέλειο κέικ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 4 ασπράδια αυγών
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε ένα μπολ τα αχλάδια με τη ζάχαρη, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 1 ώρα
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνεις τη φόρμα ή ένα μικρό ταψί
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα καρύδια και το λάδι
- Προσθέτεις τα υλικά από το πρώτο μπολ και χτυπάς καλά με το σύρμα
- Ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα και συνεχίζεις το χτύπημα
- Το απλώνεις στην φόρμα και το ψήνεις για 1 περίπου ώρα
- Για να σιγουρευτείς ότι είναι έτοιμο βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα κι αν δεν υπάρχουν υπολείμματα το αφαιρείς από το φούρνο το αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ