Τάρτα αμυγδάλου με χαμηλά λιπαρά

1Ω & 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανή και παράλληλα αφράτη τάρτα με γέμιση αμυγδάλου! Αντικαθιστούμε την απλή ζάχαρη με Μαύρη Ζάχαρη Fytro και μειώνουμε τις περιττές θερμίδες από το γλυκό σου…

Συστατικά

  • Για την ζύμη: 50 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρόκο αυγού
  • Για τη γέμιση: 170 γρ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro
  • 3-4 αυγά
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • 90 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. Μελάσα Fytro
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε τα κομμάτια βούτυρο μέσα στο αλεύρι να πάρεις μια υφή που μοιάζει με ψίχουλα
  • Πρόσθεσε την ζάχαρη και άνοιξε στο κέντρο μια τρύπα και ρίξε το λάδι, τον κρόκο αυγού και 2 κ.σ. κρύο νερό. Ανάμειξε να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη, χωρίς όμως να την κουράζεις πολύ. Φτιάξε μια μπάλα με τη ζύμη
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο 20-25 εκατοστών. Στρώσε σε αλευρωμένη, βουτυρωμένη φόρμα, τσίμπησε ανά διαστήματα με πιρούνι και άφησε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Προθέρμανε παράλληλα το φούρνο σου στους 190oC
  • Στρώσε πάνω από την ζύμη μεμβράνη κατάλληλη για υψηλές θερμοκρασίες, γέμισε με ρύζι και βάλε στο φούρνο για 20′ λεπτά. Αφαίρεσε προσεκτικά το ρύζι και συνέχισε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα. Βγάλε από το φούρνο, χωρίς να τον σβήσεις
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με τη μαύρη ζάχαρη Fytro να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τη μαργαρίνη λιωμένη και συνέχισε το ανακάτεμα
  • Πρόσθεσε κουκουνάρι, αμύγδαλο, μελάσα και βανίλιες και ανακάτεψε να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα
  • Γέμισε την ψημένη τάρτα και από πάνω στρώσε το φιλέ αμυγδάλου. Βάλε στο φούρνο για 30′ λεπτά ακόμη

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164