Τραγανή και παράλληλα αφράτη τάρτα με γέμιση αμυγδάλου! Αντικαθιστούμε την απλή ζάχαρη με Μαύρη Ζάχαρη Fytro και μειώνουμε τις περιττές θερμίδες από το γλυκό σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την ζύμη: 50 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρόκο αυγού
- Για τη γέμιση: 170 γρ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro
- 3-4 αυγά
- 70 γρ. μαργαρίνη
- 90 γρ. κουκουνάρι
- 150 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
- 70 γρ. Μελάσα Fytro
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε τα κομμάτια βούτυρο μέσα στο αλεύρι να πάρεις μια υφή που μοιάζει με ψίχουλα
- Πρόσθεσε την ζάχαρη και άνοιξε στο κέντρο μια τρύπα και ρίξε το λάδι, τον κρόκο αυγού και 2 κ.σ. κρύο νερό. Ανάμειξε να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη, χωρίς όμως να την κουράζεις πολύ. Φτιάξε μια μπάλα με τη ζύμη
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο 20-25 εκατοστών. Στρώσε σε αλευρωμένη, βουτυρωμένη φόρμα, τσίμπησε ανά διαστήματα με πιρούνι και άφησε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Προθέρμανε παράλληλα το φούρνο σου στους 190oC
- Στρώσε πάνω από την ζύμη μεμβράνη κατάλληλη για υψηλές θερμοκρασίες, γέμισε με ρύζι και βάλε στο φούρνο για 20′ λεπτά. Αφαίρεσε προσεκτικά το ρύζι και συνέχισε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα. Βγάλε από το φούρνο, χωρίς να τον σβήσεις
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με τη μαύρη ζάχαρη Fytro να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τη μαργαρίνη λιωμένη και συνέχισε το ανακάτεμα
- Πρόσθεσε κουκουνάρι, αμύγδαλο, μελάσα και βανίλιες και ανακάτεψε να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα
- Γέμισε την ψημένη τάρτα και από πάνω στρώσε το φιλέ αμυγδάλου. Βάλε στο φούρνο για 30′ λεπτά ακόμη
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ