Μια τραγανή βάση από αλεύρι ολικής και ολόφρεσκες φράουλες θα σου δώσουν το γλυκό που χρειάζεσαι στη δίαιτα! Μια τάρτα που έχει λίγες θερμίδες, υπέροχη γεύση και ελάχιστα λιπαρά…
Θερμίδες 200
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. παγωμένο νερό
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 240 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσάνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε τα υλικά για τη ζύμη ώστε να πάρεις μια ομοιόμορφη μπάλα. Άφησε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεί
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο και στρώσε μέσα σε μία ταρτιέρα, τρυπώντας εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι
- Ψήσε στους 250oC για 10 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα πριν γεμίσεις την τάρτα
- Άφησε την βάση να κρυώσει καλά και ξεκίνα το γέμισμα
- Ανάμειξε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια να γίνει ένα ομοιόμορφο απαλό μείγμα
- Άπλωσε πάνω στη βάση της τάρτας και στη συνέχεια στρώσε τις φράουλες. Άφησε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα και σέρβιρε…
Tip
Μυστικά για τέλεια βάση τάρτας! Kάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ