Τάρτα κολοκύθας με επικάλυψη σοκολάτας

1' Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Στο έχουμε πει ξανά. Η κολοκύθα είναι το υλικό που μπορεί να κάνει πρακτικά τα πάντα. Πάρε για παράδειγμα αυτή τη λαχταριστή τάρτα με επικάλυψη σοκολάτας.

Συστατικά

  • 1 1/4 του φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο ginger
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια βάση για τάρτα
  • 100 γρ. σοκολάτα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη
  • 4-5 κ.σ. σπασμένα καρύδια πεκάν
  • 1/2 σφηνάκι ρούμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε την κολοκύθα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά και ανάμειξε καλά. Συμπλήρωσε και το συμπυκνωμένο γάλα, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας
  • Ετοίμασε την βάση της τάρτας (δες πως εδώ) και γέμισε με την γέμιση κολοκύθας
  • Ψήσε στους 200οC για περίπου 15 λεπτά! Στη συνέχεια χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 160oC και συνέχισε το ψήσιμο για μισή ώρα περίπου. Άφησε να κρυώσει…
  • Βάλε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και να κάψει καλά. Πρόσεξε να μην σου πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει κατέβασε από τη φωτιά
  • Σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε ένα μπόλ. Ρίξε από πάνω την κρέμα γάλακτος και άφησε το μείγμα για 1′ λεπτό. Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτα. Ρϊξε και τη μαργαρίνη να λιώσει και να δώσει γυαλάδα στην σοκολάτα. Ανακάτεψε και πρόσθεσε τέλος και το ρούμι. Αν η κρέμα σου είναι ρευστή, άφησέ τη στο μπολ για αρκετή ώρα να αρχίσει να πήζει.
  • Στρώσε την σοκολάτα πάνω από την τάρτα και άφησε να σταθεί.

Tip

Μπορείς να βρεις πουρέ κολοκύθας και έτοιμο στα σούπερ μάρκετ. Εμείς πάντως σου έχουμε τη συνταγή για να τον φτιάξεις μόνη σου εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164