Μια τάρτα στολισμένη με φρέσκα, ζουμερά πορτοκάλια, με light υλικά και γιαούρτι στην κρέμα! Μια διαφορετική πρόταση για να εκμεταλλευτείς το φρούτο της εποχής!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό φλιτζ. αμύγδαλα ωμά, ξασπρισμένα
- 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- αλάτι
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κ.σούπας βούτυρο
- 2 κ.γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος light
- 1,5 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 3 μέτρια πορτοκάλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και μισό κουταλάκι αλάτι να γίνουν σκόνη. Πρόσθεσε το αλεύρι και χτύπα να ανακατευτούν. Πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπα μέχρι το μίγμα να γίνει ψίχουλα που όταν τα πιέζεις ενώνονται.
- Βάλε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και πίεσε μέχρι να γίνει μια ενιαία τάρτα που θα καλύπτει και τα πλάγια της ταρτιέρας.
- Βάλε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Ψήσε την τάρτα μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 με 35 λεπτά.
- Άσε την τάρτα σου να κρυώσει και ξεφορμάρισέ την προσεκτικά σε μεγάλη πιατέλα.
- Σε μικρό μπολ βάλε 2 κ.σούπας κρύο νερό και πασπάλισε από πάνω τη ζελατίνη. Άφησέ το να μείνει 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψεις.
- Σε μικρή κατσαρόλα ζέστανε την κρέμα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να ατμίζει ρίξε τη ζελατίνη και ανακάτεψε να διαλυθεί, περίπου 1 λεπτό. Βγάλε από τη φωτιά.
- Σε μέτριο μπολ χτύπα το γιαούρτι, την καστανή ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ρίξε λίγη λίγη τη ζεστή κρέμα.
- Ρίξε την κρέμα που έφτιαξες μέσα στην τάρτα και βάλ’ την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να πήξει.
- Με κοφτερό μαχαίρι καθάρισε εξωτερικά τα πορτοκάλια αφαιρώντας και το λευκό τμήμα τους και κόψ’ τα σε ροδέλες. Αφαιρέσε τυχόν κουκούτσια.
- Λίγο πριν σερβίρεις βάλε τις ροδέλες πορτοκάλι σε διάταξη πάνω στην τάρτα σου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ