Ξέμεινε σταφύλι στο ψυγείο; Θέλεις ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό για να εκμεταλλευτείς αυτό το υπέροχο φρούτο; Stop εδώ και δες τη συνταγή!
Κάνε κλικ εδώ και αγόρασε τα υλικά σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ένα φύλλο σφολιάτας ξεπαγωμένο
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού
- 1 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζ. ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια (κόκκινο και λευκό)
- 2 κ.σούπας ζάχαρη καστανή
- μια πρέζα αλάτι
- λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
- λίγο αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε προσεκτικά το φύλλο της σφολιάτας.
- Κόψε την σε 4 τετράγωνα (ή αν προτιμάς σε 4 κύκλους).
- Μετάφερε τα κομμάτια σε χαρτί ψησίματος.
- Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού χάραξε (χωρίς να κόψεις τη ζύμη) ένα εσωτερικό τετράγωνο περίπου ένα εκατοστό πιο μέσα από τις άκρες.
- Βάλε τα κομμάτια στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Χτύπησε τον κρόκο με την κρέμα και άφησέ το στην άκρη.
- Ανακάτεψε τα σταφύλια με την καστανή ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπόλ.
- Μοίρασε τα σταφύλια βάζοντάς τα στο κέντρο κάθε κομματιού σφολιάτας.
- Με ένα πινέλο άλειψε τις άκρες κάθε σφολιάτας με το αυγό και πασπάλισε με λίγη ζάχαρη.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να μαραθούν τα σταφύλια περίπου 23 με 27 λεπτά.
- Άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ