Το ακτινίδιο είναι ιδιαίτερο φρούτο αλλά πάρα πολύ ωφέλιμο. Εάν αναζητάς συνταγές για γλυκό που να έχουν ακτινίδιο τότε αυτή είναι η ιδανική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τις τάρτες
- 200 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive ή με άρωμα βανίλια ή με άρωμα λεμόνι
- 6 κ. σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.σούπας ζάχαρη
- Για την κρέμα
- Πουρέ από 3-4 ακτινίδια
- μισό φλιτζ. ζάχαρη
- 1,5 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 3 αυγά
- 3 κρόκους
- 6 κ.σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
- φράουλες για γαρνιτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βάλε στο μούλτι τα μπισκότα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη (θα βγει περίπου 1,5 φλιτζάνι).
- Ρίξε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτύπα μέχρι να υγρανθεί η σκόνη από τα μπισκότα.
- Χώρισε το μίγμα σε 6 μέρη και πίεσέ με τα δάχτυλα σε 6 ατομικές ταρτιέρες να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Ψήσε στο φούρνο για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Άφησε τις τάρτες να κρυώσουν τελείως.
- Πέρασε τον πουρέ του ακτινίδιου από σουρωτό και κράτα τα σπόρια του στην άκρη.
- Σε μια μέτρια κατατσαρόλα ανάμιξε τον σουρωμένο πουρέ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
- Χτύπα τα αυγά με τους κρόκους και ρίξε τα στον πουρέ.
- Βάλε και το βούτυρο και βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει το βούτυρο και να πήξει η κρέμα, περίπου για 10-15 λεπτά.
- Μην την αφήσεις να βράσει.
- Πέρασε την κρέμα από σουρωτό για να απομακρύνεις τυχόν σβόλους.
- Αν θέλεις ρίξε μέσα στην κρέμα και τους σπόρους του ακτινίδιου και ανακάτεψε.
- Χώρισε την κρέμα στις ταρτιέρες και βάλ’ τες στο ψυγείο τουλάχιστον για μία με δύο ώρες.
- Σέρβιρε με ροδέλες φράουλας από πάνω.
Tip
Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις μια-δύο σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα στην κρέμα για ακόμη πιο έντονο πράσινο χρώμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ