Είσαι κι εσύ από εκείνες τις γυναίκες που δεν μπορούν να αντισταθούν στα γλυκά, αλλά θες να βγεις στην παραλία πιο κορμάρα από ποτέ; Τότε σου έχω την λύση. Παρακάτω ακολουθούν 5 συνταγές με γλυκά που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και οι οποίες έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες απ’ όσο νομίζεις. Τέρμα οι τύψεις λοιπόν…
Γλυκό Κολοκυθοπιτάκι-75 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 1/2 πουρέ κολοκύθας
- 1/4 της κούπας ασπράδια αυγών
- Γλυκαντικό
- Κανέλα
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, ρίξ’ τα σε μια κούπα και βάλ’ την στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Μπορείς να γαρνίρεις με ένα μείγμα γιαούρτιου, τυρί κρέμα με φουντούκι και καραμελωμένα πεκάν.
Μαύρη σοκολάτα με κεράσια-95 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 3/4 της κούπας αμύγδαλα
- 350 gramm μαύρη σοκολάτα
- 1/2 κουταλάκι του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/3 της κούπας αποξηραμένα κεράσια (μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα δαμάσκηνα ή βερίκοκα)
- Θαλασσινό αλάτι
Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 350 βαθμούς. Σε ένα ταψί άπλωσε αντικολλητικό χαρτί, ρίξε πάνω τα αμύγδαλα και άστα να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά. Βγάλε τα αμύγδαλα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξε περίπου 1 εκατοστό νερό και άστο να βράσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Πάνω από την κατσαρόλα με το νερό που βράζει, βάλε ένα μπολ ανθεκτικό στις μεγάλες θερμοκρασίες και βεβαιώσου ότι ο πάτος του δεν ακουμπά το νερό. Ρίξε την μαύρη σοκολάτα στο μπολ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφαίρεσε το μπολ από το κατσαρολάκι και ανακάτεψε μαζί με την σοκολάτα, τα ψημένα αμύγδαλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αποξηραμένα κεράσια. Άπλωσε το μείγμα σου πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλτο στο για μια ώρα. Σπάσε την σοκολάτα με τα αμύγδαλα και τα κεράσια σε 24 κομμάτια και σέρβιρε.
Κέικ με λεμόνι και chia-60 θερμίδες
- 1 μπανάνα
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου με βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia
- ¼ της κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 21 σταγόνες υγρή στέβια
- 1/4 κούπας αλεύρι καρύδας
- 1/4 κούπας αλεύρι από κεχρί
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Προθέμανε το φούρνο σου στους 350 βαθμούς. Βουτύρωσε μια φόρμα για κέικ μεγέθους 23 εκ. Σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ, λιώσε την μπανάνα και ρίξε το γάλα αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας, τους σπόρους chia, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από το λεμόνι και την στέβια. Σε ένα άλλο μπολ ρίξε το αλεύρι καρύδας, το αλεύρι από κεχρί, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το άνθος αραβοσίτου και την κανέλα και ανακάτεψε καλά. Ανακάτεψε μαζί τα υγρά με τα στεγνά υλικά και ρίξ’ τα στην φόρμα του κέικ. Ψήσε για 30 λεπτά και είσαι έτοιμη να σερβίρεις.
Κέικ φρούτων χωρίς γλουτένη-310 θερμίδες
- 3 κούπες με διάφορα αποξηραμένα φρούτα
- 2/3 αμαρέτο
- 1/2 της κούπας βούτυρο
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κούπα αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 1/2 κουταλάκι τους γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 κούπα χοντροκομμένα πεκάν
Μια ή δυο μέρες πριν φτιάξεις το κέικ, ψιλοκόψε τα αποξηραμένα φρούτα, ανακάτεψέ τα με το αμαρέτο σε ένα μπολ και κάλυψέ το. Προθέρμανε το φούρνο σου στους 325 βαθμούς και βουτύρωσε μια φόρμα για κέικ, μεγέθους 20 εκ. Σούρωσε τα αποξηραμένα φρούτα και κράτα το σιρόπι που θα έχει προκύψει από το αμαρέτο. Χτύπα μαζί το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Σε αυτό το μείγμα πρόσθεσε τους κρόκους από τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι τα αυγά να ενσωματωθουν πλήρως στο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πρόσθεσε τα στεγνά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το γάλα και τα αποξηραμενα φρούτα και συνέχισε να χτυπάς. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τα ασπράδια των αυγών με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αποκτήσουν τέτοια υφή που να μην πέφτουν από αυτό, αν το αναποδογυρίσεις. Πρόσθεσε και τα ασπράδια στο αρχικό σου μείγμα και ανακάτεψε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Τέλος, ρίξε στο μείγμα τα πεκάν. Ρίξε το μείγμα στην φόρμα σου και
Τρουφάκια σοκολάτας
- 1 μικρό αβοκάντο
- 1 κούπα νιφάδες ημίγλυκης σοκολάτας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- Τρούφες σοκολάτας
Σε ένα μπλέντερ χτύπα το αβοκάντο μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Στο μεταξύ βάλε τις νιφάδες σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσουν. Φρόντισε να ανακατεύεις κάθε 30 δευτερόλεπτα. Όταν λιώσει η σοκολάτα ανακάτεψέ την σε ένα μπολ με το αβοκάντο και την βανίλια. Κάλυψε το μπολ με μια μεμβράνη και άστο να κάτσει για μερικές ώρες. Με τα χέρια σου πλάσε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και πασπάλισέ τα με τις τρούφες σοκολάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ