Τηγανιτές μπανάνες με μέλι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι το πιο εύκολο γλυκό, που θα ετοιμάσει και θα τον γλυκάνεις! Μην ξεχνάς, το μέλι αλλά και τα φρούτα ανήκουν επίσης στις αφροδισιακές τροφές!

Συστατικά

  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. του γλυκού αλάτι
  • 6 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 Ασπράδια
  • 3 Μεγάλες Μπανάνες (όχι πολύ ώριμες)
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ – 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 2/4 του φλιτζανιού νερό
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 μικρό μπαστουνάκι κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε νερό και λάδι και χτύπα τον χυλό με ένα πηρούνι
  • Χτύπα τα ασπράδια σε ένα μπολ να αφρατέψουν και άφησέ τα στην άκρη
  • Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε φέτες. Ράντισέ τες με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
  • Πρόσθεσε τα ασπράδια στον χυλό και βούτα τα κομμάτια μπανάνας μέσα σε αυτό
  • Σε τηγάνι που καίει βάζε τις μελιτζάνες λίγες, λίγες ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν
  • Άφησέ τες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
  • Βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράσε για 5′ λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Ρίξε το σιρώπι πάνω από τις μπανάνες, οι οποίες έχουν κρυώσει

Tip

Μπορείς να τις συνοδεύσεις με παγωτό και καραμελωμένα καρύδια!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164