To Blue Cake του Λιχούδη

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μόνο ένα τέτοιο κέικ θα μπορούσε να “στρουμφίσει” ο Λιχούδης! Μπλε, νόστιμο και απολαυστικό. Σαν να τρως ένα τεράστιο cupcake με μπόλικα blueberries και τυρί κρέμα!

Συστατικά

  • 1 & 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 & 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 11 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 1/2 κ.γ. κρεμόριο
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα blueberries
  • Για το γλάσο: 10 κ.σ. βούτυρο
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σιρόπι: 1 φλιτζάνι bluberries
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα blueberry

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Σε ένα μέτριο μπολ βάλε το αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και το κακάο
  • Χτύπησε μαζί με τα ασπράδια, τη βανίλια, το κρεμόριο και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε και την υπόλοιπη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνέχισε το χτύπημα
  • Συμπλήρωσε αργά, αργά το αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα να πάρει όλο το αλεύρι. Πρόσθεσε και ένα φλιτζάνι blueberries και συνέχισε το χτύπημα
  • Ρίξε το μείγμα σε δύο καλά βουτυρωμένα ταψάκια  9 εκατοστών και ψήσε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα
  • Στο μεταξύ ετοίμασε το γλάσο, ανακατεύοντας το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το βούτυρο να γίνουν ένα σώμα
  • Πρόσθεσε και τη ζάχαρη άχνη και συνέχισε το χτύπημα. Άφησε στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου ένα τέταρτο
  • Βγάλε το κέικ και άφησε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ξεφόρμαρε και τις δύο στρώσεις και κράτησε στην άκρη
  • Ετοίμασε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τα blueberries, τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη
  • Λιώσε τα φρουτάκια μέσα στο σιρόπι. Γύρισε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πρόσθεσε την μαρμελάδα και χτύπησε να γίνει απαλό και ομοιόμορφο
  • Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σερβίρεις.
  • Αφού κρυώσουν τα κέικ και το γλάσο έχει γίνει στρώσε την τούρτα σου. Την πρώτη στρώση κάτω σε μια πιατέλα και από πάνω αρκετή από την κρέμα
  • Πρόσθεσε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ και κάλυψε με το υπόλοιπο γλάσο στρώνοντας καλά
  • Στόλισε τη επιφάνεια με τα υπόλοιπα φρουτάκια και ράντισε λίγο από το σιρόπι

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164