To Blue Cake του Λιχούδη

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μόνο ένα τέτοιο κέικ θα μπορούσε να “στρουμφίσει” ο Λιχούδης! Μπλε, νόστιμο και απολαυστικό. Σαν να τρως ένα τεράστιο cupcake με μπόλικα blueberries και τυρί κρέμα!

Συστατικά

  • 1 & 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 & 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 11 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 1/2 κ.γ. κρεμόριο
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα blueberries
  • Για το γλάσο: 10 κ.σ. βούτυρο
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σιρόπι: 1 φλιτζάνι bluberries
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα blueberry

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Σε ένα μέτριο μπολ βάλε το αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και το κακάο
  • Χτύπησε μαζί με τα ασπράδια, τη βανίλια, το κρεμόριο και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε και την υπόλοιπη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνέχισε το χτύπημα
  • Συμπλήρωσε αργά, αργά το αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα να πάρει όλο το αλεύρι. Πρόσθεσε και ένα φλιτζάνι blueberries και συνέχισε το χτύπημα
  • Ρίξε το μείγμα σε δύο καλά βουτυρωμένα ταψάκια  9 εκατοστών και ψήσε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα
  • Στο μεταξύ ετοίμασε το γλάσο, ανακατεύοντας το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το βούτυρο να γίνουν ένα σώμα
  • Πρόσθεσε και τη ζάχαρη άχνη και συνέχισε το χτύπημα. Άφησε στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου ένα τέταρτο
  • Βγάλε το κέικ και άφησε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ξεφόρμαρε και τις δύο στρώσεις και κράτησε στην άκρη
  • Ετοίμασε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τα blueberries, τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη
  • Λιώσε τα φρουτάκια μέσα στο σιρόπι. Γύρισε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πρόσθεσε την μαρμελάδα και χτύπησε να γίνει απαλό και ομοιόμορφο
  • Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σερβίρεις.
  • Αφού κρυώσουν τα κέικ και το γλάσο έχει γίνει στρώσε την τούρτα σου. Την πρώτη στρώση κάτω σε μια πιατέλα και από πάνω αρκετή από την κρέμα
  • Πρόσθεσε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ και κάλυψε με το υπόλοιπο γλάσο στρώνοντας καλά
  • Στόλισε τη επιφάνεια με τα υπόλοιπα φρουτάκια και ράντισε λίγο από το σιρόπι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164