Είναι ένα αφράτο, απολαυστικό γλυκό που γεμίζει το στόμα αφράτη αρωματική γεύση. Και το μυστικό του είναι πως θα το φτιάξεις σε μόλις 10′ λεπτά. Αρκεί να έχεις το φούρνο μικροκυμάτων σου σε ετοιμότητα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 αποξηραμένοι χουρμάδες ψιλοκομμένοι
- 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαργαρίνη & λίγο έξτρα για τα φλιτζάνια
- 2 κ.σ. μέλι
- 6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 κ.σ. γάλα
- Για τη σος καραμέλας: 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βουτύρωσε δύο φλιτζάνια με λίγο βούτυρο. Μπορείς αν θέλεις να πασπαλίσεις και με λίγη μαύρη ζάχαρη και άφησε στην άκρη.
- Βάλε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μπολ και χτύπησε με το μίξερ να αφρατέψουν. Μοίρασε στα φλιτζάνια.
- Βάλε τα φλιτζάνια στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε στη δυνατή σκάλα για 1.45 με 2 λεπτά. Η διάρκεια πολλές φορές εξαρτάται και από το φούρνο. Το σημαντικό είναι να δεις το μείγμα να φουσκώνει.
- Βάλε τη μαύρη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος, τη μαργαρίνη και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και ανακάτεψε απαλά για 5-6 λεπτά περίπου να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει η σος. Πρόσθεσε τη βανίλια και συνέχισε 1-2 λεπτά ακόμη να πάρεις ένα πιο ομοιόμορφο πηχτό αποτέλεσμα. Κατέβασε από τη φωτιά και βάλε σε βάζο. Μπορείς να φυλάξεις στο ψυγείο.
- Σέρβιρε τα γλυκάκια σου με την ζεστή καραμέλα.
Tip
Μπορείς να πάρεις μια έτοιμη σος καραμέλας και να έχεις έτοιμο το γλυκό ακόμη πιο γρήγορα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ