20+ απολαυστικές στρώσεις κρέπας με πλούσια μους σοκολάτας κάνουν την πιο λαχταριστή τούρτα χωρίς παντεσπάνι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τις κρέπες
- 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γραμμ. κακάο σε σκόνη
- 50 γραμμ. ζάχαρη
- 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μισό κουταλάκι αλάτι
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 480 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
- 2 κ.σούπας ηλιέλαιο
- Για τη μους σοκολάτας
- 2 κ.σούπας κακάο σε σκόνη
- 150 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας (ή κουβερτούρα τριμμένη)
- 240 ml κρέμα γάλακτος
- Άχνη για το σερβίρισμα
- Ρόδι ή κράνμπερις ή φράουλες για το σερβρίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τις κρέπες
- Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ (ή το μπολ του μίξερ) χτύπα τα αυγά για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε το γάλα και τη βανίλια.
- Ρίξε το μίγμα με το αλεύρι και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα να ανακατευτούν, περίπου 1 με 2 λεπτά.
- Μην παραχτυπήσεις το μίγμα γιατί θα σκληρύνει. Πρέπει να είναι παχύρευστο.
- Σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει το χυλό και άφησέ το στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσεις τις κρέπες ρίξε μέσα το λάδι και ανακάτεψε.
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 25 εκατοστών (διάμετρος) σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί ρίξε κάτι λιγότερο από το το 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα της κρέπας στο τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις άπλωσέ το σε όλο το τηγάνι.
- Σε ένα λεπτό μόλις οι άκρες της κρέπας αρχίζουν να ξεκολλάνε, αναποδογύρισε την κρέπα με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Ψήσε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και βγάλε την κρέπα σου σε πιάτο.
- Επανέλαβε τη διαδικασία για όλο το μίγμα σου που θα βγάλει περίπου 20 κρέπες.
- Άσε τις κρέπες να κρυώσουν καλά.
- Για τη μους
- Διάλυσε το κακάο σε 60 ml ζεστού νερού και άφησέ το στην άκρη.
- Λιώσε την κουβερτούρα σου σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει λεία.
- Άφησέ την να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το κακάο.
- Χτύπα την κρέμα να γίνει σφιχτή σαντιγί.
- Με κυκλικές κινήσεις ανακάτεψε την σαντιγί μέσα στην κουβερτούρα.
- Άπλωσε μια κουταλιά σούπας μους πάνω από την πρώτη κρέπα που θα γίνει η βάση σου και βάλε από πάνω άλλη κρέπα.
- Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η μους.
- Στην κορυφή μπορείς να έχεις κρέπα σκέτη ή με μους.
- Βάλε την τούρτα σου στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρεις πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και γάρνιρε με κόκκινα φρούτα.
Tip
Μπορείς ενδιάμεσα στις στρώσεις σου να προσθέσεις ψιλοκομμένα κόκκινα φρούτα ή να ετοιμάσεις ξεχωριστά λίγη κρέμα στιγμής φράουλα ή βανίλια για δώσεις περισσότερο χρώμα στην τούρτα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ