Τούρτα παγωτό με κρούστα από μπισκότα, λαχταριστή κρέμα και σιρόπι από κράνμπερι. Και με λίγες θερμίδες για εσένα που προσέχεις τη δίαιτά σου!
Θερμίδες: 270/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρούστα:
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 16 μπισκότα σοκολάτας γκοφρέτα
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- Σπρέι μαγειρικής
- Για την κρέμα:
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 1/2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι με γεύση πορτοκαλιού λικέρ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρούστα:
- Ανακάτεψε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα μπλέντερ.
- Ρίξε το βούτυρο σιγά σιγά μέχρι να συνδυαστεί καλά το μείγμα.
- Ψέκασε 8 φορμάκια για κέικ με σπρέι μαγειρικής και ρίξε μέσα στο μείγμα.
- Ψήσε στους 250 ° για 8 λεπτά, αφαίρεσε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Για την κρέμα:
- Χτύπησε τα ασπράδια αυγών και το αλάτι σε ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός. Ανακάτεψε τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση.
- Μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις, μέχρι να γίνει σαν καραμέλα.
- Σταδιακά χύσε το ζεστό σιρόπι ζάχαρης μέσα στο μείγμα αυγού, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα και στη συνέχεια, σε υψηλή ταχύτητα.
- Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και κτύπησε μέχρι το μείγμα να κρυώσει (περίπου 8 λεπτά).
- Άφησε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και ανακάτεψε μέσα τη φλούδα και τον χυμό πορτοκάλι.
- Ρίξε το ένα τρίτο του μείγματος αυγού μέσα στο μείγμα παγωτού και σιγά σιγά και το υπόλοιπο μείγμα.
- Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια και βάλε τα στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Για το σιρόπι:
- Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και άφησε να πάρει βράση.
- Μαγείρεψε για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφαίρεσε από τη θερμότητα και ανακάτεψε στο λικέρ.
- Βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Σέρβιρε την τούρτα παγωτό με το σιρόπι από cranberry στην κορυφή.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ