Τούρτα παγωτό με σιρόπι κράνπερι

5
Mερίδες

Τούρτα παγωτό με κρούστα από μπισκότα, λαχταριστή κρέμα και σιρόπι από κράνμπερι. Και με λίγες θερμίδες για εσένα που προσέχεις τη δίαιτά σου!
Θερμίδες: 270/μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρούστα:
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 16 μπισκότα σοκολάτας γκοφρέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Για την κρέμα:
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι με γεύση πορτοκαλιού λικέρ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρούστα:
  • Ανακάτεψε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα μπλέντερ.
  • Ρίξε το βούτυρο σιγά σιγά μέχρι να συνδυαστεί καλά το μείγμα.
  • Ψέκασε 8 φορμάκια για κέικ με σπρέι μαγειρικής και ρίξε μέσα στο μείγμα.
  • Ψήσε στους 250 ° για 8 λεπτά, αφαίρεσε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Για την κρέμα:
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγών και το αλάτι σε ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός. Ανακάτεψε τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση.
  • Μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις, μέχρι να γίνει σαν καραμέλα.
  • Σταδιακά χύσε το ζεστό σιρόπι ζάχαρης μέσα στο μείγμα αυγού, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα και στη συνέχεια, σε υψηλή ταχύτητα.
  • Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και κτύπησε μέχρι το μείγμα να κρυώσει (περίπου 8 λεπτά).
  • Άφησε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και ανακάτεψε μέσα τη φλούδα και τον χυμό πορτοκάλι.
  • Ρίξε το ένα τρίτο του μείγματος αυγού μέσα στο μείγμα παγωτού και σιγά σιγά και το υπόλοιπο μείγμα.
  • Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια και βάλε τα στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Για το σιρόπι:
  • Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και άφησε να πάρει βράση.
  • Μαγείρεψε για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε από τη θερμότητα και ανακάτεψε στο λικέρ.
  • Βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Σέρβιρε την τούρτα παγωτό με το σιρόπι από cranberry στην κορυφή.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164