Τα πιο γλυκά και cute ζαχαρωτά των Χριστουγέννων.
Θερμίδες: 162/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ. σούπας baking powder
- 1κ. σούπας ginger σε σκόνη
- 1κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1κ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1φλ. μαργαρίνη ελαφρά λιωμένη
- 1φλ. μελάσα
- 1φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2φλ. νερό
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- Για το γλάσο:
- 1φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/4φλ. γάλα
- 10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (διάφορα χρώματα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το αλεύρι με το baking powder, το ginger, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλο και την κανέλα σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τη μαργαρίνη, τη μελάσα, τη μαύρη ζάχαρη, το νερό, το αυγό και τη βανίλια να αφρατέψουν.
- Σιγά, σιγά πρόσθεσε τα στεγνά υλικά – αλεύρι κτλ – και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν πλήρως.
- Μοίρασε τη ζύμη σε 3 μέρη και πίεσε σε μικρά μπαλάκια.
- Τύλιξε με ζελατίνη και άφησε στην άκρη για 3 ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτά φύλλα (2-3 εκατοστά).
- Κόψε σε σχεδιάκια ανάλογα με το κουπάτ και άπλωσε τα μπισκοτάκια σου σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Ψήσε για 10-12 λεπτά.
- Τα μπισκοτάκια σου είναι έτοιμα όταν φύγει η υγρασία από το κέντρο του μπισκότου.
- Αφαίρεσε από την λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν σε μια σχαρούλα.
- Ετοίμασε το γλάσο όσο κρυώνουν τα μπισκοτάκια σου.
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη με το γάλα τόσο, όσο να πάρεις μια παχιά κρέμα.
- Μοίρασε σε διάφορα μπολάκια, ανάλογα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχεις.
- Πάρε τα χρωματιστά γλάσο και στόλισε τα μπισκότα όπως επιθυμείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ