Ρευστές πουτίγκες σοκολάτας με μόκα και ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας στιγμιαίος καφές
- 100 gr μαύρη σοκολάτα (65% κακάο)
- 100 gr βούτυρο + έξτρα για το άλειμμα
- 4 μεγάλα αυγά
- 140 gr ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 gr αλεύρι γοχ
- ζάχαρη άχνη/κρέμα γάλακτος/παγωτό/κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με το μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο για το άλειμμα, βουτύρωσε έξι μικρές μεταλλικές φόρμες για γλυκά.
- Σε ένα φλιτζάνι διάλυσε το στιγμιαίο καφέ σε μία κουταλιά βραστό νερό και άφησέ το να κρυώσει.
- Κόψε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και σε μεσαία φωτιά λιώσ’ τη μαζί με το βούτυρο.
- Στο μίξερ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να τριπλασιάσουν τον όγκο τους.
- Ρίξε τον καφέ και τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα αυγών και χτύπησέ τα για λίγο μέχρι να ανακατευτούν.
- Πρόσθεσε και το αλεύρι στο μείγμα και συνέχισε το χτύπα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Μοίρασε τη ζύμη στις φόρμες, αφήνοντας κενό περίπου 1 cm στο κάθε φορμάκι.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάλε τα φορμάκια σε ένα ταψί και στη μέση του φούρνου και ψήσε για περίπου εννέα λεπτά.
- Βγάλε τα κεκάκια από τις φόρμες και άφησέ τα για πέντε λεπτά να κρυώσουν.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή με κρέμα γάλακτος ή παγωτό και κόκκινα φρούτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ