Υγρό και fudgy κέικ καρότου με γλάσο από τυρί κρέμα

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικό κέικ καρότου με γλάσο τυριού και βανίλιας

Συστατικά

  • 500 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλ. + έξτρα σπορέλαιο
  • 2¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • ¾ κ. γλυκού baking soda
  • 2 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ. γλυκού + έξτρα κανέλα
  • 1¾ κ. γλυκού αλάτι
  • 350 gr καρότα
  • 1¾ φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Άλειψε με λάδι μια φόρμα για κέικ και στρώσε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda, το τζίντζερ, την κανέλα και το αλάτι.
  • Τρίψε τα καρότα στην πλευρά με τις μεγάλες τρύπες και πρόσθεσέ τα στο μείγμα με το αλεύρι.
  • Βάλε το μισό τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με μια σπάτουλα για να αφρατέψει και να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε ενάμισι φλιτζάνι ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί στο τυρί.
  • Ρίξε και τα αυγά στο μπολ και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθεί και έπειτα δύο κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ρίξε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα αυγών και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε έναν χυλό.
  • Ρίξε τον χυλό στην φόρμα κέικ και ψήσε για 80 με 90 λεπτά.
  • Άφησε το κέικ να σταθεί για 20 λεπτά και ξεφόρμαρε με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το υπόλοιπο τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη, την υπόλοιπη βανίλια και μία πρέζα αλάτι.
  • Άλειψε το κέικ καρότου με το γλάσο και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164