Ζελέ στο ποτήρι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Επιβλητική εμφάνιση, δροσερή γεύση και ελάχιστες θερμίδες! Ένα γλυκάκι που θα γίνει ανάρπαστο σε πάρτι και συγκεντρώσεις με την παρέα! Είναι το ελαφρύ γλυκάκι σου για το απόγευμα, για το οποίο δεν έχεις να αγχωθείς καν για θερμίδες και λιπαρά!

Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 200 γρ. σμέουρα/raspberry
  • 2 φακελάκια ζελέ φρούτα του δάσους
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φακελάκια ζελέ χωρίς γεύση (ίσως το βρεις σε βαζάκι ή φακελάκι σε σκόνη. Το ετοιμάζεις όπως και το φρουί ζελέ. Αν δεν βρεις επίλεξε ζελέ ανανά και παράλειψε τη ζάχαρη)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε το ζελέ φρούτων (από φρούτα του δάσους) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Χρησιμοποίησε 6 μεγάλα κολωνάτα ποτήρια του κρασιού. Πλάγιασέ τα και μοίρασε το ζελέ. Άφησε στο ψυγείο 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε σε κάθε ποτήρι 2-3 raspberry ολόκληρα. Άφησε το ζελένα πήξει καλά στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ ετοίμασε το λευκό ζελέ. Βάλε το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν βράση, ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη
  • Λιώσε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και ανάμειξε με το ζεστό γάλα. Πρόσθεσε και τη βανίλια και άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • Αφού πήξει καλά το ζελέ στο ποτήρι, σήκωσέ το όρθιο και ρίξε το λευκό ζελέ να γεμίσει το ποτήρι
  • Σέρβιρε με μερικά ακόμη φρουτάκια και φυλλαράκια δυόσμου

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164