Απολαυστικό κέικ που συνοδεύεται από υπέροχο παγωτό σοκολάτα Carte d’ Or! Διότι έχεις Carte d’ Or; Έχεις γλυκό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 115 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. τριμμένη καρύδα
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 75 ml γάλα καρύδας
- 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. λιωμένη μπανάνα (περίπου 2 μεγάλες ή 3 μικρές)
- 1 πρέζα αλάτι
- 35 γρ. νιφάδες καρύδας
- 8 μπάλες παγωτό Carte D’Or Chocolate Brownie (600 γρ.)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C (160⁰C για φούρνους με αέρα).
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα για κέικ (λυόμενη).
- Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ.
- Προσθέτουμε στα αυγά όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών σε αυτό με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Μπορούμε να τσεκάρουμε πότε το κέικ μας είναι έτοιμο αν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και βγει στεγνό.
- Απλώνουμε τις νιφάδες της καρύδας σε ένα δίσκο και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά στους 180⁰C μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ έπειτα από 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και να φτάσει σε μία χλιαρή θερμοκρασία και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.
- Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ