Ζεστό κέικ καρύδα-μπανάνα με παγωτό σοκολάτα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απολαυστικό κέικ που συνοδεύεται από υπέροχο παγωτό σοκολάτα Carte d’ Or! Διότι έχεις Carte d’ Or; Έχεις γλυκό!

Συστατικά

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 75 ml γάλα καρύδας
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. λιωμένη μπανάνα (περίπου 2 μεγάλες ή 3 μικρές)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 35 γρ. νιφάδες καρύδας
  • 8 μπάλες παγωτό Carte D’Or Chocolate Brownie (600 γρ.)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C (160⁰C για φούρνους με αέρα).
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα για κέικ (λυόμενη).
  • Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ.
  • Προσθέτουμε στα αυγά όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών σε αυτό με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Μπορούμε να τσεκάρουμε πότε το κέικ μας είναι έτοιμο αν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και βγει στεγνό.
  • Απλώνουμε τις νιφάδες της καρύδας σε ένα δίσκο και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά στους 180⁰C μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ έπειτα από 5 λεπτά.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και να φτάσει σε μία χλιαρή θερμοκρασία και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164