Γλυκιά κρέπα με λιωμένη σοκολάτα, πολύχρωμες φράουλες, τριμμένο μπισκότο και λαχταριστή σαντιγί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 αυγά χτυπημένα
- 1 1/3 κούπα γάλα
- 2 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 250 γρ. σοκολάτα λιωμένη
- 8 φράουλες
- 100 γρ. τριμμένο μπισκότο
- Σαντιγί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τη ζάχαρη. Χτυπάς και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, απλώνεις ομοιόμορφα ένα μέρος του μείγματος και αρχίζεις να ψήνεις σε μέτρια φωτιά. Αφήνεις για 3 λεπτά και αναποδογυρίζεις για να ψηθεί και η άλλη όψη. Μόλις πάρει χρώμα, σβήνεις το μάτι. Επαναλαμβάνεις άλλες τρεις φορές, για να δημιουργήσεις τέσσερις κρέπες.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις τα 250 γρ. σοκολάτα.
- Σε τέσσερα πιάτα σερβίρεις τις κρέπες.
- Γεμίζεις με φράουλες, τριμμένο μπισκότο και σαντιγί.
- Ρίχνεις τη λιωμένη σοκολάτα.
- Διπλώνεις και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ