Και η κρέπα σπιτική, αλλά και η σος σοκολάτας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
- 1 αβγό
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού αλεύρι
- λίγο αλάτι
- (Για το σιρόπι σοκολάτας): 2 κουτ. του γλυκού βούτυρο
- 1 κουτ. της σούπας γάλα
- 2 κουτ. του γλυκού λικέρ αμυγδάλου
- 2 κουτ. του γλυκού άχνη ζάχαρη
- 1 κουτ. της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλάτι και το αλεύρι.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις το γάλα, τα αβγά και το λάδι. Χτυπάς πολύ καλά, μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα. Περιχύνεις το μείγμα αυτό στο μεγάλο μπολ και ανακατεύεις προσεκτικά. Αφήνεις το μείγμα στην άκρη για 25 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, περιχύνεις το παραπάνω μείγμα και το αφήνεις να βράσει για περίπου δύο λεπτά. Μόλις, περάσει ο χρόνος αυτός, με μία σπάτουλα το γυρνάς ανάποδα από το πλάι, ώστε να βράσει και η άλλη όψη. Μόλις έχει αποβάλλει τα υγρά της, την αφήνεις στην άκρη. Επαναλαμβάνεις.
- Σε ένα κατσαρολάκι με βούτυρο, βράζεις το γάλα και το λικέρ αμυγδάλου. Προσθέτεις το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύεις, μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Περιχύνεις τις κρέπες με τη σοκολάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ