Μια ιδιαίτερη συνταγή που μοιάζει πολύ με κέικ, αλλά είναι διαφορετικό και πιο αφράτο.
Θερμίδες: 295/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100γρ. μαργαρίνη
- 85γρ. ζάχαρη
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 αυγό
- 140γρ. φαρίνα
- 1κ. γλυκού baking powder
- 4κ. σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 200γρ. μαρμελάδα μήλου
- 140γρ. bluberries
- 50γρ. καστανή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλε λίγο βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Σε ένα μίξερ ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, το αλεύρι, τη baking powder και το γιαούρτι και χτύπησέ τα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξε σιγά – σιγά τη μαρμελάδα και τα blueberries και ανακάτεψε.
- Άδειασε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήσε για 25-30 λεπτά.
- Ανακάτεψε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, και ρίξε το πάνω από την πίτα όταν ψηθεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ