Γλυκό ψωμί με κανέλα και ζάχαρη

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή που μοιάζει πολύ με αφράτο κέικ.

Θερμίδες: 199/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. σούπας ζάχαρη
  • 1φλ. ζεστό νερό
  • 2+1/2κ. γλυκού μαγιά
  • 2+1/2φλ. αλεύρι για ψωμί (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο)
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας λάδι
  • 2κ. σούπας κανέλα
  • 1/2φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις 2κ. σούπας ζάχαρη με το ζεστό νερό.
  • Πρόσθεσε μέσα στο μπολ τη μαγιά και άφησέ την χωρίς να ανακατέψεις (περίπου πέντε λεπτά).
  • Πρόσθεσε μέσα το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι και ανακάτεψε με το χέρι (αν η ζύμη κολλάει μπορείς να προσθέσεις κι άλλο αλεύρι).
  • Βάλε αλεύρι σε έναν πάγκο ή μια επιφάνεια εργασίας και ζύμωσε τη ζύμη για 5 – 10 λεπτά.
  • Λάδωσε ένα μεγάλο μπολ, βάλε μέσα τη ζύμη και ρίξε λίγο λάφι από πάνω.
  • Σκέπασε το μπολ με μια κουβέρτα και άφησέ το σε ένα ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου, για να φουσκώσει η ζύμη.
  • Χώρισε τη ζύμη στα δύο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Βάλε σε δύο ταψιά λαδόκολλα και άνοιξε μέσα τις ζύμες.
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα και άπλωσέ τα στις ζύμες.
  • Κάνε τις ζύμες σαν ρολό.
  • Ψήσε για 30 λεπτά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164