Μια ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή που μοιάζει πολύ με αφράτο κέικ.
Θερμίδες: 199/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. σούπας ζάχαρη
- 1φλ. ζεστό νερό
- 2+1/2κ. γλυκού μαγιά
- 2+1/2φλ. αλεύρι για ψωμί (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο)
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 2κ. σούπας λάδι
- 2κ. σούπας κανέλα
- 1/2φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις 2κ. σούπας ζάχαρη με το ζεστό νερό.
- Πρόσθεσε μέσα στο μπολ τη μαγιά και άφησέ την χωρίς να ανακατέψεις (περίπου πέντε λεπτά).
- Πρόσθεσε μέσα το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι και ανακάτεψε με το χέρι (αν η ζύμη κολλάει μπορείς να προσθέσεις κι άλλο αλεύρι).
- Βάλε αλεύρι σε έναν πάγκο ή μια επιφάνεια εργασίας και ζύμωσε τη ζύμη για 5 – 10 λεπτά.
- Λάδωσε ένα μεγάλο μπολ, βάλε μέσα τη ζύμη και ρίξε λίγο λάφι από πάνω.
- Σκέπασε το μπολ με μια κουβέρτα και άφησέ το σε ένα ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου, για να φουσκώσει η ζύμη.
- Χώρισε τη ζύμη στα δύο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Βάλε σε δύο ταψιά λαδόκολλα και άνοιξε μέσα τις ζύμες.
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα και άπλωσέ τα στις ζύμες.
- Κάνε τις ζύμες σαν ρολό.
- Ψήσε για 30 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ