Γλυκό σνακ με καραμελωμένα ρεβίθια και κανέλα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

O διάσημος Αμερικανός Σεφ έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Φανταζόσουν ποτέ πως τα ρεβίθια μπορούν να γίνουν απολαυστικό γλυκό σνακ; Κι όμως. Τα ψήνουμε στο φούρνο, τα καραμελώνουμε με μέλι και τα αρωματίζουμε με κανέλα! Πιο υγιεινό γλυκό δεν έχεις δοκιμάσει.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC
  • Στράγγιξε τα ρεβίθια και ανάμειξε σε μπολ με το λάδι και το αλάτι να καλυφθούν καλά. Μην ξεπλύνεις το μπολ από το λάδι.
  • Βάλε τα ρεβίθια σε λαδόκολλα και σε ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για 20′ λεπτά. Ανακίνησε καλά το ταψί να μην κολλήσουν και άφησε άλλα 20′ λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και άσε να κρυώσουν.
  • Ανάμειξε το μέλι με την κανέλα στο μπολ από το λάδι και πρόσθεσε τα ψητά ρεβίθια ανακατεύοντας να καλυφθούν με μέλι.
  • Γύρισε τα ρεβίθια στη λαδόκολα και στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά ακόμη να γίνουν τραγανό.
  • Σέρβιρε αφού κρυώσουν καλά.

Tip

Μπορείς φυσικά να τα κυλήσεις και σε μαύρη ζάχαρη αντί για μέλι, όμως αυτό κάνει το σνακ ελαφρώς πιο αμαρτωλό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164