Διαβάζεις τον κατάλογο σε ένα “καλό” εστιατόριο και αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι μεταφραστή…
Αρχικά πριν σε πιάσουν οι ντροπές, να σου πω πως καλό είναι να ρωτήσεις τους ανθρώπους του μαγαζιού για οποιαδήποτε απορία έχεις. Η μαγειρική είναι ιεροτελεστία και ειδικά όταν βγαίνεις έξω για φαγητό. Αν θέλεις μοσχαράκι τότε μόλις δεις chateaubriand (σατομπριάν), βρήκες τη συνταγή σου. Φαντάσου του σαν μια πολύ τρυφερή μπριζόλα χωρίς κόκαλα. Πρόκειται για διπλό φιλέτο μοσχαρίσιο και μάλιστα από το τρυφερό κέντρο του μοσχαριού. Ψήνεται στη σχάρα και μπορεί να γίνει το εκλεκτό έδεσμα δύο ατόμων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To όνομά του το πήρε από τον Σεφ που εμπνεύστηκε την παρασκευή του με αυτό τον τρόπο – δηλαδή ιδιαίτερα παχύ κομμάτι από το φιλέτο – τον γάλο François-René de Chateaubriand που σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο wikipedia ήταν ο σεφ που σέρβιρε επί δύο έτη τον Ναπολέοντα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ