Κάνε τον καφέ σου γρανίτα και απόλαυσε δροσερό, καλοκαιρινό ρόφημα ιδανικό για το καλοκαίρι! Η Σεφ Ντίνα Νικολάου έχει την απλή, αλλά εξαιρετική συνταγή!
[Πηγή]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ λίτρο νερό
- 150 γρ. ζάχαρη (ή λιγότερη, αν θέλουμε)
- ½ λίτρο δυνατός καφές φίλτρου, σε θερμοκρασία δωματίου (ή εσπρέσο φρέντο)
- 1 σφηνάκι κονιάκ (ή σκούρο ρούμι)
- 200 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μέχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνω το νερό και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Προσθέτω τον καφέ και το ποτό, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου. Το μεταφέρω σε ένα ανοξείδωτο ή πλαστικό μπολ, κατά προτίμηση ρηχό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω στην κατάψυξη για 4 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να παγώσει καλά.
- Κάθε 30 λεπτά βγάζω το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι, για να θρυμματιστεί.
- Μοιράζω τη γρανίτα σε μπολ ή σε φαρδιά ποτήρια και τη σερβίρω. Αν θέλω, συνοδεύω με 1 – 2 κουτ. σούπας χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ