Με ρεβίθια και ταχίνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200g ρεβίθια κονσέρβα
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού ή και περισσότερο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 4 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 4 αραβικές πίτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στράγγιξε τα ρεβίθια και ξέπλυνέ τα. Κράτησε μερικά ολόκληρα μπιζέλια για το σερβίρισμα.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτύπα τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το ταχίνι και το νερό, μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
- Αν το επιθυμείς πρόσθεσε λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού, σκόρδο, κύμινο ή αλάτι.
- Πάνω από το χούμους ρίξε τις 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα ρεβίθια. Πασπάλισε με πάπρικα και σέρβιρε με τις αραβικές πίτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ