Το γουακαμόλε το γνωρίζεις καλά. Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις τη γεύση του με μια παραλλαγή της μεξικάνικης σάλτσας, όπου χρησιμοποιούμε ανανά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτρια αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1/4 φλιτζανιού έτοιμη salsa verde
- 1 κ.σ. ξινή κρέμα
- ½ φλιτζάνο ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά ή από κονσέρβα καλά στραγγισμένο
- ½ φλιτζάνι κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, πλυμένα και στραγγισμένα
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα λιωμένη, χωρίς σπόρια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ ή λεμόνι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο γκούντα
- Φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
- Chips τορτίγιας για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ λιώσε τα αβοκάντο. Ρίξε την πούλπα του και την ξινή κρέμα να ανακατευτούν.
- Πρόσθεσε τον ανανά, τα φασόλια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το χυμό lime, το αλάτι και το κύμινο.
- Σκέπασε και βάλε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Βγάλε από το ψυγείο και ρίξε το τυρί. Ανακάτεψε απαλά.
- Αν θέλεις πασπάλισε με έξτρα κόλιανδρο πριν σερβίρεις και συνόδευσε με τα chips.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ