Είναι όπως το νόστιμο κεμπάμπ, αλλά υγιεινό χωρίς λίπος και με υπέρχοη γεύση. Η Μυρσίνη Λαμπράκη θα σου δείξει τον τρόπο να φτιάξεις μόνη σου σπιτικό γύρο από κιμά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο από φιλέτο (περασμένο δύο φορές από τη μηχανή του κρεοπώλη)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πατάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα
- 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα
- 3 πιπεριές πράσινες γλυκές (κέρατο)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Δουλεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το μπέικιν πάουντερ, το μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, το κύμινο, το μισό ελαιόλαδο, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι Πρέπει να «ζυμωθεί» πολύ καλά με τα χέρια, έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να αφρατέψει το μείγμα
- Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τον κιμά στη βάση
- Το πάχος του πρέπει να μην ξεπερνά τα 3 εκ. Από πάνω ακτινωτά και εναλλάξ τοποθετούμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τις ντομάτες
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180oC
- Κόβουμε το φαγητό ζεστό σε τριγωνικά κομμάτια και το σερβίρουμε με τις πατατούλες και τις πιπεριές
Tip
Ετοιμάζετε το μείγμα του κιμά την προηγούμενη βραδιά ή από το πρωί της ίδιας μέρας και το στρώνετε στο ταψί. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις αποθηκεύετε σε κρύο νερό στο ψυγείο. Εφόσον είναι σκεπασμένες με νερό, διατηρούνται θαυμάσια για 24 ώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ