Η Δέσποινα λατρεύει τη ζαχαροπλαστική. Έτσι όταν έχει χρόνο – κατά κανόνα Κυριακές – δοκιμάζει τις ικανότητές της. Αυτή τη φορά σειρά είχε η ντελικάτη Πάβλοβα, τα υλικά για τη βάση της οποίας μας αποκάλυψε στο twitter. Εμείς προσθέσαμε λίγη φυτική σαντιγί και φρουτάκια για να ολοκληρωθεί το… όνειρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (καλή)
- Κρεμόριο στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού
- 1 βανίλια
- Φυτική σαντιγί
- Λίγα σμέουρα
- Μερικά φυλλαράκια δυόσμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC. Στρώσε μια βάση από σιλικόνη ή λαδόκολλα σε ελαφρώς βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι.
- Μπορείς να βουτυρώσεις και φορμάκια για muffin με καραμελόχαρτα για ατομικά γλυκάκια
- Βάλε τα ασπράδια στο μίξερ με μισό φλιτζάνι ζάχαρη και χτύπησε να αφρατέψουν
- Συμπλήρωσε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρεμόριο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα για 5′ λεπτά να στέκεται η μαρέγκα
- Άπλωσε τη μαρέγκα στο ταψάκι. Δοκίμασε να φτιάξεις μια βάση με τη μαρέγκα και να δώσεις λίγο ύψος στα τοιχώματα για να χωρούν τα… φρουτάκια σου
- Ψήσε για 5 λεπτά, σβήσε το φούρνο και άφησε την πάβλοβα να κρυώσει χωρίς να ανοίξεις τον φούρνο για μία ώρα
- Σε ένα μπολ χτύπησε τη σαντιγί να πήξει. Μπορείς να βάλεις και λίγη ζάχαρη άχνη να γλυκίσει
- Στρώσε τη σαντιγί πάνω από την ψημένη μαρέγκα και γάρνιρε με τα σμέουρα και τα φύλλα δυόσμου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ