H πάβλοβα της Δέσποινας Βανδή

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Η Δέσποινα λατρεύει τη ζαχαροπλαστική. Έτσι όταν έχει χρόνο – κατά κανόνα Κυριακές – δοκιμάζει τις ικανότητές της. Αυτή τη φορά σειρά είχε η ντελικάτη Πάβλοβα, τα υλικά για τη βάση της οποίας μας αποκάλυψε στο twitter. Εμείς προσθέσαμε λίγη φυτική σαντιγί και φρουτάκια για να ολοκληρωθεί το… όνειρο!

Συστατικά

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (καλή)
  • Κρεμόριο στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού
  • 1 βανίλια
  • Φυτική σαντιγί
  • Λίγα σμέουρα
  • Μερικά φυλλαράκια δυόσμο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC. Στρώσε μια βάση από σιλικόνη ή λαδόκολλα σε ελαφρώς βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι.
  • Μπορείς να βουτυρώσεις και φορμάκια για muffin με καραμελόχαρτα για ατομικά γλυκάκια
  • Βάλε τα ασπράδια στο μίξερ με μισό φλιτζάνι ζάχαρη και χτύπησε να αφρατέψουν
  • Συμπλήρωσε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρεμόριο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα για 5′ λεπτά να στέκεται η μαρέγκα
  • Άπλωσε τη μαρέγκα στο ταψάκι. Δοκίμασε να φτιάξεις μια βάση με τη μαρέγκα και να δώσεις λίγο ύψος στα τοιχώματα για να χωρούν τα… φρουτάκια σου
  • Ψήσε για 5 λεπτά, σβήσε το φούρνο και άφησε την πάβλοβα να κρυώσει χωρίς να ανοίξεις τον φούρνο για μία ώρα
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τη σαντιγί να πήξει. Μπορείς να βάλεις και λίγη ζάχαρη άχνη να γλυκίσει
  • Στρώσε τη σαντιγί πάνω από την ψημένη μαρέγκα και γάρνιρε με τα σμέουρα και τα φύλλα δυόσμου

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164