Η Δέσποινα λατρεύει τη ζαχαροπλαστική. Έτσι όταν έχει χρόνο – κατά κανόνα Κυριακές – δοκιμάζει τις ικανότητές της. Αυτή τη φορά σειρά είχε η ντελικάτη Πάβλοβα, τα υλικά για τη βάση της οποίας μας αποκάλυψε στο twitter. Εμείς προσθέσαμε λίγη φυτική σαντιγί και φρουτάκια για να ολοκληρωθεί το… όνειρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (καλή)
- Κρεμόριο στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού
- 1 βανίλια
- Φυτική σαντιγί
- Λίγα σμέουρα
- Μερικά φυλλαράκια δυόσμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC. Στρώσε μια βάση από σιλικόνη ή λαδόκολλα σε ελαφρώς βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι.
- Μπορείς να βουτυρώσεις και φορμάκια για muffin με καραμελόχαρτα για ατομικά γλυκάκια
- Βάλε τα ασπράδια στο μίξερ με μισό φλιτζάνι ζάχαρη και χτύπησε να αφρατέψουν
- Συμπλήρωσε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρεμόριο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα για 5′ λεπτά να στέκεται η μαρέγκα
- Άπλωσε τη μαρέγκα στο ταψάκι. Δοκίμασε να φτιάξεις μια βάση με τη μαρέγκα και να δώσεις λίγο ύψος στα τοιχώματα για να χωρούν τα… φρουτάκια σου
- Ψήσε για 5 λεπτά, σβήσε το φούρνο και άφησε την πάβλοβα να κρυώσει χωρίς να ανοίξεις τον φούρνο για μία ώρα
- Σε ένα μπολ χτύπησε τη σαντιγί να πήξει. Μπορείς να βάλεις και λίγη ζάχαρη άχνη να γλυκίσει
- Στρώσε τη σαντιγί πάνω από την ψημένη μαρέγκα και γάρνιρε με τα σμέουρα και τα φύλλα δυόσμου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ