H πίτσα της Gwyneth

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια πίτσα μαργαρίτα φαίνεται απλή υπόθεση. Κι όμως η Gwynneth Paltrow σου δείχνει μια εκδοχή που μπορεί να σε παιδέψει λίγο. Κι αυτό γιατί θα ετοιμάσεις τη ζύμη και τη σάλτσα μόνη σου. Το αποτέλεσμα όμως θα σε ανταμείψει…

Συστατικά

  • Για τη ζύμη: 2 1/4 του φλιτζανιού χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά (2 3/4 κ.γ. περίπου)
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Για τη σος: 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κατότο καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τοματάκια σε κονσέρβα με το χυμό τους
  • 1 κ.γ αλάτι
  • Υλικά: Μοτσαρέλα
  • Γκοργκοντζόλα
  • Φορτίνα
  • Παρμεζάνα
  • Ρικότα
  • Ελαιόλαδο
  • Νιφάδες καυτερής πιπεριάς
  • Λευκή τρούφα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη ζύμη: Ανακάτεψε τα 3/4 του φλιτζανιού από το νερό με τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και άφησε να σταθεί για λίγη ώρα μέχρι να κάνει φυσαλίδες στην επιφάνειά του 95 λεπτά περίπου)
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο νερό, 3 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανάκτεψε να γίνουν ένα.
  • Όσο ανακατεύεις πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι (αυτά τα 3 3/4 του φλιτζανιού) ώσπου να δεις τη ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ
  • Πασπάλισε μια επιφάνεια με μπόλικο αλεύρι και δούλεψε τη ζύμη σου να γίνει ελαστική και μαλακή. Αφιέρωσε σχεδόν δέκα λεπτά σκληρής δουλειάς στο ζύμωμα
  • Μάζεψε τη ζύμη σε μια μπάλα, αλέυρωσε ακούμπησε απαλά σε ένα μπολ και κάλυψε με μεμβράνη. Άφησε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Περίπου 1 1/2 ώρα
  • Για τη σος: Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και πρόσθεσε το καρότο και κρεμμύδι να μακαλώσουν ανακατεύοντας περιοδικά. Σόταρε για 5-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Πρόσθεσε τη ντομάτα και το χυμό της και αλάτισε, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία ώστε να βράσει η σάλτσα σου
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να δέσει για 40 λεπτά
  • Αφού κρυώσει ελαφρά πέρασέ την από το μπλέντερ να γίνει ομοιόμορφη. Η σάλτσα σου αντέχει και ολόκληρη εβδομάδα στην κατάψυξη
  • Για τα υλικά: Απλωσε τη ζύμη ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και επάνω της άλειψε τη σάλτσα. Μην βάλεις πάρα πολλή από αυτήν και όχι τόσο κοντά στα άκρα της ζύμης
  • Πρόσθεσε μπόλικο τυρί τριμμένο και βάλε στο φούρνο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 250oC δεν θα σου πάρει περισσότερο από 3-4 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά!

Tip

Πάρε μερικές extra ιδέες για τέλεια τραγανή ζύμη... κάνε κλικ εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164